• MENÜ
  • Ana Sayfa
  • Kurumsal
    • Hakkýmýzda
    • Genel Sekreter
    • Organizasyon Yapýsý
    • Mevzuat
    • Etik Komisyonu
    • Kurumsal Kimlik
    • Kurumsal Stratejik Plan
    • Çalýþma Programý ve Bütçe
    • Faaliyet Raporlarý
  • Planlama
    • Üst Ölçekli Plan ve Programlar
    • TR82 Bölge Planlarý
    • Stratejik Plan
    • Ýlçe Analizleri
    • Kastamonu Ýl Turizm Eylem Planý
    • Sinop Ýl Turizm Eylem Planý
    • Sektörel Raporlar ve Analizler
  • Destekler
    • Mali Destekler
    • Teknik Destekler
    • Yatýrým Danýþmanlýðý
    • SOGEP - Anadoludakiler Proje Teklif Çaðrýsý
    • Teþvik Uygulamalarý
    • Yatýrým Destek ve Tanýtým Stratejisi
  • Bölgemiz
    • TR82 Bölgesi
    • Kastamonu
    • Çankýrý
    • Sinop
  • Gündem
    • Haberler
    • Duyurular
    • Ýhale Ýlanlarý
    • Etkinlik Takvimi
  • Ýletiþim
    • Bize Ulaþýn
    • Bilgi Edinme
    • Proje Öneri Formu
Basýnda
  • • Haberler
  • • Duyurular
  • • Ýhale Ýlanlarý
  • • Etkinlik Takvimi

Liseli Þefler Yemek Yarýþmasýnda Þampiyon “EKBAB”

Haberler / 25 Mayýs 2023 Perþembe /

Kastamonu’da liseler arasýnda yöresel lezzetler ve Türk mutfaðýna yönelik farkýndalýk oluþturmak amacý ile ilk kez düzenlenen Liseli Þefler Yarýþýyor Yemek Yarýþmasý finali damaklarý çatlatan lezzetli bir mücadele ile sona erdi. Yarýþma sonunda sunumu ve lezzetiyle jürinin beðenisi kazanan Göl Anadolu Lisesi takýmý “EKBAB” þampiyon oldu.

Liseli Þefler Yemek Yarýþmasý Sona Erdi

Kastamonu Valiliði, Kastamonu Üniversitesi, Kuzey Anadolu Kalkýnma Ajansý ve Kastamonu Ýl Milli Eðitim Müdürlüðü koordinasyonunda çok sayýda kurumun katkýlarýyla 3 – 24 Mayýs tarihleri arasýnda gerçekleþtirilen Liseli Þefler Yarýþýyor Yemek Yarýþmasý finali Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Uygulama Mutfaðý’nda gerçekleþtirildi.

Cumhurbaþkanlýðý himayelerinde ve Kültür ve Turizm Bakanlýðý Koordinasyonunda düzenlenen 21-27 Mayýs Türk Mutfaðý Haftasý’nda gerçekleþtirilen yarýþmanýn final kýsmýnda, 4 takým son kez hazýrladýklarý yöresel ürünleri jüri üyelerine beðendirmek için lezzet sunumlarý yaptý. EKBAB, Aruca, Beyaz Ceketliler ve Hünerli Eller isimli takýmlarýn hazýrladýklarý ürünleri tek tek tadým yaparak deðerlendiren jüri üyeleri birinciyi seçmekte bir hayli zorlandý. Jürinin deðerlendirmeleri sonunda, Göl Anadolu Lisesi takýmý “EKBAB” þampiyon oldu.

Ödüller takdim edildi

Konuþmalarýn ardýndan düzenlenen törende yarýþmada dereceye girenlere Belediye Baþkaný Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioðlu, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Vali Yardýmcýsý Vekili Ahmet Coþkun, Kastamonu Valisi Avni Çakýr’ýn eþi Bahar Çakýr ve Kuzey Anadolu Kalkýnma Ajansý Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç ile diðer kurum temsilcilerince ödülleri verildi.

Yarýþmada Göl Anadolu Lisesi’nden EKBAB takýmý, Ecevit çorbasý, Ýslim kebabý ve kalburabastý ile birinci olurken, 10 Aralýk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Beyaz Ceketliler takýmý, sütlü siyez bulguru çorbasý, köfteli patates paçasý ve Ýnebolu helvasý ile ikinci oldu. Göl Anadolu Lisesi’nden Aruca takýmý, Ecevit çorbasý, mantar soslu tavuk sarma ve sütlü irmik helvasýyla üçüncülüðü elde etti. Mustafa Kaya Anadolu Lisesi ise Hünerli Eller takýmýnýn hazýrladýðý ezogelin çorbasý, çökertme kebabý ve kaþýk helvasý ile yarýþmada dördüncü sýrada yer aldý.

Kamuoyunun bilgisine saygýyla duyurulur.

Liseli Þefler Yemek Yarýþmasý Sona Erdi
Liseli Þefler Yemek Yarýþmasý Sona Erdi
Liseli Þefler Yemek Yarýþmasý Sona Erdi
Liseli Þefler Yemek Yarýþmasý Sona Erdi
Liseli Þefler Yemek Yarýþmasý Sona Erdi
Liseli Þefler Yemek Yarýþmasý Sona Erdi
Diðer Baþlýklar
Turistik Karaelmas Ekspresi Ýlk Seferini Tamamladý
Turistik Karaelmas Ekspresi Ýlk Seferini Tamamladý
16 Haziran 2025 Pazartesi
Son yýllarýn gözde turizm trendi “tren yolculuðu” ile Batý Karadeniz’in doðal, tarihi ve kültürel zenginliklerini keþfetmek isteyenlere yönelik tasarlanan Turistik Karaelmas Ekspresi seferlerine baþladý.
Çankýrý’da “Tuz Ýhtisas Çalýþtayý” Gerçekleþtirildi
Çankýrý’da “Tuz Ýhtisas Çalýþtayý” Gerçekleþtirildi
4 Haziran 2025 Çarþamba
Kuzey Anadolu Kalkýnma Ajansý (KUZKA) ile Çankýrý Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) iþ birliðinde düzenlenen “Tuz Ýhtisas Çalýþtayý” Çankýrý’da gerçekleþtirildi. Çalýþtayda, bölgenin en önemli doðal kaynaklarýndan biri olan tuzun stratejik kullanýmýna yönelik kapsamlý deðerlendirmelerde bulunuldu.
2025 Yýlý Destinasyon Geliþtirme Teknik Destek Programý Baþarýlý Proje Sonuçlarý Belli Oldu
2025 Yýlý Destinasyon Geliþtirme Teknik Destek Programý Baþarýlý Proje Sonuçlarý Belli Oldu
22 Mayýs 2025 Perþembe
“2025 Yýlý Destinasyon Geliþtirme Teknik Destek Programý” kapsamýnda baþvurusu kabul edilen projelerin deðerlendirme süreçleri tamamlanarak desteklenmeye hak kazanan projeler belli oldu.
Seanop Su Ürünleri Ýþleme, Þoklama ve Depolama Tesisi Açýldý
Seanop Su Ürünleri Ýþleme, Þoklama ve Depolama Tesisi Açýldý
20 Mayýs 2025 Salý
Sinop’ta, balýkçýlýk sektörüne büyük katký sunmasý beklenen SEANOP Su Ürünleri Ýþleme, Þoklama ve Depolama Tesisi hizmete açýldý. Avrupa Birliði ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanýyla, Rekabetçi Sektörler Programý kapsamýnda hayata geçirilen tesisin açýlýþý Sanayi ve Teknoloji Bakaný Mehmet Fatih Kacýr tarafýndan yapýldý.
Yapay Zekâ Tarýmsal Alana Taþýnýyor
Yapay Zekâ Tarýmsal Alana Taþýnýyor
12 Mayýs 2025 Pazartesi
Kastamonu’da, Kuzey Anadolu Kalkýnma Ajansý (KUZKA) 2025 Yýlý Tarýmda Verimlilik ve Katma Deðerin Artýrýlmasý Teknik Destek Programý kapsamýnda uygulanacak proje ile tarýmda, dijitalleþme sürecinde yeni bir aþamaya geçiliyor. Yapay zekâ uygulamalarýný tarýmsal alana taþýmayý amaçlayan proje, sürdürülebilir üretimi desteklerken küresel hibe kaynaklarýna eriþimi de kolaylaþtýrmayý hedefliyor.
Tüm haklarý T.C. Kuzey Anadolu Kalkýnma Ajansý’na aittir. 2013 © Hukuki Þartlar | Gizlilik Politikasý